Øvrige nyheder

Ny guide om ESPD til virksomheder

ESPD står for det fælles europæiske udbudsdokument. Det er en egenerklæring, som virksomheder afgiver, når de deltager i offentlige udbud. Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen udgiver i dag en guide til virksomheder, der kort og godt beskriver, hvordan et ESPD skal udfyldes.

Guiden ”ESPD – Det fælles europæiske udbudsdokument” giver på otte illustrative sider en gennemgang af, hvilke oplysninger virksomheder skal erklære, når de deltager i udbud af offentlige opgaver.

Er det første gang, din virksomhed skal deltage i et udbud, kan guiden være meget behjælpelig. Den tager nemlig udgangspunkt i spørgsmål, som styrelsen har modtaget fra andre virksomheder, der har været i tvivl om, hvordan ESPD’et skal udfyldes.

Der er i guiden fx svar på helt enkle spørgsmål som, hvor man finder ESPD’et og mere komplicerede som, hvad det betyder at basere sig på andre i udbud, og om underleverandører skal aflevere et ESPD, når man er flere om at løse en opgave.

Hent guiden "ESPD - Det fælles europæiske udbudsdokument" (pdf)

OBS. Guiden er den 29. september 2020 blevet opdateret med en præcisering af svaret på side 8. 

Tilmeld dig nyhedsbrevet: Nyt om udbud

I nyhedsbrevet orienterer styrelsen løbende om de nyeste vejledninger, udbudsregler, arrangementer om udbud og andre nyheder om udbud og indkøb.