Øvrige nyheder

Almindelig anmeldelse af Ahlsell Danmark ApS’ erhvervelse af enekontrol over Sanistål A/S

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har den 5. oktober 2022 modtaget et udkast til anmeldelse af Ahlsell Danmark ApS’ (”Ahlsell Danmark”) erhvervelse af Sanistål A/S (”Sanistål”).

Transaktionen er oprindeligt anmeldt til Europa Kommissionen den 21. juni 2022. Transaktionen er for den danske del af transaktionen blevet henvist til Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen den 14. oktober 2022 efter artikel 4 i Forordning (EF) 139/2004 om kontrol med fusioner og virksomhedsovertagelser.

Ahlsell Danmark ApS er en del af den svenske Ahlsell-koncern med Ahsell AB som ultimativt moderselskab. Ahlsell AB er et porteføljeselskab kontrolleret af CVC Capital Partners SICAV-FIS S.A. (”CVC”), som også kontrollerer STARK Danmark A/S (”STARK”).

Ahlsell Danmark er bl.a. aktiv indenfor engrossalg (til byggemarkeder og andre forhandlere) og detailsalg (til professionelle kunder herunder håndværkere og installatører) af produkter inden for segmenterne varme, aircondition og kølesystemer – såkaldte HVAC-produkter.

STARK er primært aktiv inden for detailsalg med fokus på byggematerialer til professionelle kunder, herunder håndværkere og større entreprenører. STARK sælger desuden installationsprodukter (herunder HVAC-produkter og el-artikler) samt værktøj og tilbehør (herunder arbejdstøj og sikkerhedsbeklædning) til professionelle og private kunder. STARK har endvidere et meget lille engrossalg af byggematerialer til andre byggemarkeder og forhandlere i Danmark samt salg af stål og metaller.

Sanistål er noteret på Nasdaq Copenhagen A/S og driver virksomhed med bl.a. detailsalg af produkter med fokus på sanitet, HVAC, air conditionering samt værktøj og tilbehør (herunder arbejdstøj og sikkerhedsbeklædning) til professionelle kunder herunder fx håndværkere og installatører. Sanistål har endvidere et begrænset detailsalg af byggematerialer og engrossalg af de nævnte produktkategorier samt stål og metaller til byggemarkeder og andre forhandlere.

Transaktionen udgør efter parternes vurdering en fusion omfattet af konkurrencelovens bestemmelser om fusionskontrol, hvilket betyder, at fusionen ikke må gennemføres, før enten Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen eller Konkurrencerådet har godkendt den.

Styrelsen opfordrer alle interesserede til at komme med eventuelle bemærkninger til fusionen senest onsdag den 2. november 2022 kl. 12.00.

Bemærkninger sendes til:
Konkurrence-og Forbrugerstyrelsen
Carl Jacobsens Vej 35
2500 Valby
E-mail kfst@kfst.dk 

Mrk.: Fusion Ahlsell/Sanistål.

Yderligere oplysninger om fusionen kan fås hos specialkonsulent Peter Mouritzen, tlf. 4171 5248 eller e-mail pmo@kfst.dk.

Notifikationer om fusioner, vejledninger og andet konkurrencestof

Når du abonnerer på denne mail, modtager du løbende nyt om fusionsanmeldelser og -godkendelser, vejledninger mv. Det er for dig, der arbejder professionelt inden for området.