Øvrige nyheder

Opdateret vejledning om forretningers opkrævning af gebyrer

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har opdateret sin vejledning om forretningers opkrævning af gebyrer. Vejledningen er særligt rettet mod forretninger, der tager imod betalinger med kort og andre betalingsinstrumenter. Vejledningen er godkendt af det uafhængige Konkurrenceråd.

Den opdaterede vejledning indeholder et nyt afsnit om gebyrreglerne, når forretninger tilbyder deres kunder at betale via en tjeneste tilbudt af et finansieringsselskab. Yderligere beskriver et særskilt kapitel forretningers ansvar for ikke at opkræve ulovlige gebyrer i strid med betalingslovens bestemmelser. Styrelsen har endelig fremhævet, at forretninger gerne må tilbyde rabatter eller lignende til kunder, der anvender bestemte korttyper.

Ændringerne i vejledningen følger Konkurrencerådets fastlagte praksis og Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens vejledning til forretninger, efter at den tidligere vejledning udkom.

Gå til "Vejledning om forretningers opkrævning af gebyrer"

For yderligere information, kontakt Nicolai Møller Andersen, 41 71 52 79.

Notifikationer om fusioner, vejledninger og andet konkurrencestof

Når du abonnerer på denne mail, modtager du løbende nyt om fusionsanmeldelser og -godkendelser, vejledninger mv. Det er for dig, der arbejder professionelt inden for området.