Øvrige nyheder

Forenklet anmeldelse af Damco USA Inc.'s erhvervelse af enekontrol over Pilot Air Freight Holdings LLC

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har modtaget et udkast til forenklet anmeldelse af Damco USA Inc.'s ("Damco") erhvervelse af enekontrol over Pilot Air Freight Holdings LLC ("Pilot").

Transaktionen udgør efter parternes vurdering en fusion omfattet af konkurrencelovens bestemmelser om fusionskontrol.

Udkastet til anmeldelse af fusionen lægger op til en forenklet anmeldelse. Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har endnu ikke taget stilling til, om fusionen opfylder betingelserne for at blive behandlet efter den forenklede procedure.

Damco er en leverandør af logistiktjenester. Damco tilbyder supply chain management services, lagerstyringstjenester og fragthåndtering i form af både luftfragt og fragt på land. Damco servicerer kunder i hele verden. Damco er en del af A.P. Møller-Mærsk A/S ("APMM"), som er en integreret transport- og logistikvirksomhed med hovedkontor i København. APMM kontrolleres af A.P. Møller Holding A/S, som er moderselskabet for A.P. Møller-koncernen.

Pilot er en leverandør af logistiktjenester med 87 lokationer i Nordamerika og kontorer i Spanien og Holland. Pilot er specialiseret i Business-to-Consumer (B2C) levering af store og tunge varer (>70 kg/155 lbs, ikke-transportable varer, såsom møbler) i USA, samt i Business-to-Business (B2B) logistiktjenester vedrørende fragt af høj værdi, og som kræver hurtig levering. Pilot har et meget lille salg i Danmark.

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen opfordrer alle interesserede til at komme med eventuelle bemærkninger til fusionen senest den 17. oktober 2022 kl. 12.

Bemærkninger sendes til:

Konkurrence-og Forbrugerstyrelsen
Carl Jacobsens Vej 35
2500 Valby

E-mail kfst@kfst.dk

Mrk.: Fusion Damco/Pilot

Yderligere oplysninger om fusionen kan fås hos fuldmægtig Amalie Cruz Geiger, tlf. 4171 5071  eller e-mail acg@kfst.dk.

Notifikationer om fusioner, vejledninger og andet konkurrencestof

Når du abonnerer på denne mail, modtager du løbende nyt om fusionsanmeldelser og -godkendelser, vejledninger mv. Det er for dig, der arbejder professionelt inden for området.