Øvrige nyheder

Forenklet anmeldelse af jem & fix A/S’ erhvervelse af enekontrol over Protræ

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har den 4. august 2022 modtaget et udkast til anmeldelse af jem & fix A/S’ erhvervelse af enekontrol over Protræ.

Transaktionen udgør efter parternes vurdering en fusion omfattet af konkurrencelovens bestemmelser om fusionskontrol, hvilket betyder, at fusionen ikke må gennemføres, før enten Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen eller Konkurrencerådet har godkendt den.

Udkastet til anmeldelse af fusionen lægger op til en forenklet anmeldelse. Styrelsen har endnu ikke taget stilling til, om fusionen opfylder betingelserne for at blive behandlet efter den forenklede procedure.

Jem & fix A/S er et byggemarked, der foruden byggematerialer, bl.a. sælger campingudstyr, autoudstyr og havemøbler. Jem & fix A/S er en del af Harald Nyborg-koncernen, hvis hovedaktivitet består i detailsalg af byggemarkedsprodukter, isenkram, fritidsartikler, samt møbel- og boligudstyr.

Protræ er aktiv med salg og distribution af trælast- og byggematerialer til detailforhandlere af byggemarkedsvarer, herunder primært til jem & fix’s byggemarkeder. I tillæg til byggematerialer sælger og distribuerer Protræ enkelte øvrige varetyper til jem & fix, herunder bl.a. rengøringsartikler, haveredskaber og badeværelsesmøbler. Protræ har endvidere en mindre egenproduktion af byggematerialer i træ. Protræ er en del af den globale Saint-Gobain-koncern, hvis hovedaktivitet består i produktion og salg af byggematerialer og løsninger til byggeriet.

Styrelsen opfordrer alle interesserede til at komme med eventuelle bemærkninger til fusionen senest den 26. august 2022, kl. 12.

Bemærkninger sendes til:
Konkurrence-og Forbrugerstyrelsen
Carl Jacobsens Vej 35
2500 Valby
E-mail kfst@kfst.dk 

Mrk.: Fusion: jem & fix/Protræ

Yderligere oplysninger om fusionen kan fås hos specialkonsulent Stine Sigsgaard, tlf. 41715262 eller e-mail ssn@kfst.dk

Notifikationer om fusioner, vejledninger og andet konkurrencestof

Når du abonnerer på denne mail, modtager du løbende nyt om fusionsanmeldelser og -godkendelser, vejledninger mv. Det er for dig, der arbejder professionelt inden for området.