Øvrige nyheder

Forenklet anmeldelse af Digital 9 Infrastructure plc's erhvervelse af fælles kontrol over Arqiva Group Limited sammen med Macquarie Group Limited

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har modtaget et udkast til forenklet anmeldelse af Digital 9 Infrastructure plc's ("D9") erhvervelse af fælles kontrol over Arqiva Group Limited ("Arqiva") sammen med den eksisterende aktionær i Arqiva, MEIF9, der er ultimativt ejet af og indirekte kontrolleret af Macquarie Group Limited ("Macquarie Group").

Transaktionen udgør efter parternes vurdering en fusion omfattet af konkurrencelovens bestemmelser om fusionskontrol, hvilket betyder, at fusionen ikke må gennemføres, før enten Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen eller Konkurrencerådet har godkendt den.

 

Udkastet til anmeldelse af fusionen lægger op til en forenklet anmeldelse. Styrelsen har endnu ikke taget stilling til, om fusionen opfylder betingelserne for at blive behandlet efter den forenklede procedure.

 

D9 er et børsnoteret selskab i Storbritannien, som har investeret i datacentre, undervandskabler og "fixed wireless access" infrastruktur projekter i Storbritannien, Irland og Island. D9 er aktiv i Danmark gennem Aqua Comms Designated Activity Company (”Aqua Comms”). Aqua Comms er en irsk operatør, som ejer og styrer to undersøiske kabel-systemer America Europe Connect-2 (AEC-2) og North Sea Connect (NSC). AEC-2 er et undersøisk kabelsystem, der forbinder New Jersey i USA med Danmark. NSC er ligeledes et undersøisk kabelsystem, der forbinder Newcastle i Storbritannien med Danmark. Aqua Comms har 3 danske datterselskaber.

 

Arqiva er udbyder af broadcast-, data-, netværk- og kommunikations services i Storbritannien. Arqiva er ikke aktiv i Danmark.

 

Macquarie Group er aktiv i Danmark via sit ejerskab og indirekte kontrol af TDC Group.

 

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen opfordrer alle interesserede til at komme med eventuelle bemærkninger til fusionen senest den 16. august 2022 kl. 12.

 

Bemærkninger sendes til:

Konkurrence-og Forbrugerstyrelsen
Carl Jacobsens Vej 35
2500 Valby

E-mail kfst@kfst.dk 

 

Mrk.: Fusion D9/Arqiva

 

Yderligere oplysninger om fusionen kan fås hos Nanna Snitkjær, tlf. 4171 5230 eller e-mail nvh@kfst.dk

Notifikationer om fusioner, vejledninger og andet konkurrencestof

Når du abonnerer på denne mail, modtager du løbende nyt om fusionsanmeldelser og -godkendelser, vejledninger mv. Det er for dig, der arbejder professionelt inden for området.