Øvrige nyheder

Almindelig anmeldelse af Ejner Hessel A/S’ overtagelse af aktiviteter fra Mercedes-Benz CPH A/S og Mercedes-Benz Danmark A/S

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har den 26. januar 2022 modtaget et udkast til anmeldelse af Ejner Hessel A/S’ overtagelse af aktiviteter relateret til detailsalg af lastvogne fra Mercedes-Benz CPH A/S og aktiviteter relateret til import og engrossalg af lastvogne samt reservedele fra Mercedes-Benz Danmark A/S.

Transaktionen udgør efter parternes vurdering en fusion omfattet af konkurrencelovens regler om fusionskontrol. Fusionen må derfor ikke gennemføres, før enten Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen eller Konkurrencerådet har godkendt den.

Ejner Hessel A/S er autoriseret forhandler af lastvogne af mærkerne Mercedes-Benz, FUSO og Unimog. Selskabet driver også autoriserede værksteder i forhold til de nævnte lastvognmærker. Selskabets udsalgssteder og autoriserede værksteder relateret til lastvogne er placeret i Jylland med 8 udsalgssteder og 14 værksteder samt på Sjælland med 3 udsalgssteder og 4 værksteder.

Overtagelsen af Mercedes-Benz Danmark A/S’ aktiviteter relateret til import og engrossalg af lastvogne samt reservedele vil ske via Hessel Trucks A/S, som er et nyt selskab i Ejner Hessel-koncernen, der er stiftet med det ene formål at overtage import-/engrossalgsaktiviteterne og indgå distributøraftaler med Daimler Truck AG.

De fra Mercedes-Benz CPH A/S og Mercedes-Benz Danmark A/S overtagne aktiviteter vedrører detailsalg af lastvogne samt hhv. import-/engrossalg af lastvogne og tilhørende originale reservedele af mærkerne Mercedes-Benz, FUSO og Unimog. Mercedes-Benz CPH A/S er forhandler af lastvogne fra to udsalgssteder på Sjælland (Hillerød og Greve).

De nævnte lastvognsmærker produceres af Daimler Truck AG, og Ejner Hessel A/S indgår i forbindelse med transaktionerne distributionsaftaler med Daimler Truck AG om import-/engrossalg af de nævnte mærker af lastvogne.

Styrelsen opfordrer alle interesserede til at komme med eventuelle bemærkninger til fusionen senest den 22. marts 2022 kl. 12.

Bemærkninger sendes til:
Konkurrence-og Forbrugerstyrelsen
Carl Jacobsens Vej 35
2500 Valby
E-mail kfst@kfst.dk 

Mrk.: Fusion Ejner Hessel/Mercedes-Benz Danmark og Mercedes-Benz CPH

Yderligere oplysninger om fusionen kan fås hos Hans-Christian Jørgensen, tlf. 41 71 50 86 eller e-mail hcsj@kfst.dk

Notifikationer om fusioner, vejledninger og andet konkurrencestof

Når du abonnerer på denne mail, modtager du løbende nyt om fusionsanmeldelser og -godkendelser, vejledninger mv. Det er for dig, der arbejder professionelt inden for området.