Øvrige nyheder

Almindelig anmeldelse af Volvo Danmark A/S' overtagelse af Titan Lastvogne A/S

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har den 12. maj 2021 modtaget et udkast til anmeldelse af Volvo Danmark A/S' overtagelse af Titan Lastvogne A/S' aktiviteter inden for detailsalg af og ydelse af eftersalgsydelser i forhold til lastbiler af mærkerne Volvo og Renault.

Transaktionen udgør efter parternes vurdering en fusion omfattet af konkurrencelovens bestemmelser om fusionskontrol, hvilket betyder, at fusionen ikke må gennemføres, før enten Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen eller Konkurrencerådet har godkendt den.

Volvo Danmark er den danske importør og grossist i relation til lastbiler af mærkerne Volvo og Renault. Volvo Danmark er således aktiv inden for grossistsalg af lastbiler af mærkerne Volvo og Renault samt salg af originale Volvo og Renault-reservedele til koncernens autoriserede forhandlere i Danmark. Volvo Danmark har endvidere aktiviteter vedrørende detailsalg af lastbiler og reservedele, samt vedrørende service og reparation i relation til nye og brugte lastbiler af mærkerne Volvo og Renault, samt busser af mærket Volvo. Volvo Danmark ejer og driver syv forretninger i hhv. Hillerød, Taastrup, Viborg, Brabrand, Randers, Holstebro og Aalborg. Herudover har Volvo Danmark aktiviteter vedrørende services til flådestyring til lastbiler og udleje af lastbiler, samt endvidere, gennem datterselskabet VFS Denmark A/S, aktiviteter inden for udleje, leasing, anden finansiering og forsikring af lastbiler.

Titan Lastvogne er aktuelt en af Volvo Danmarks autoriserede forhandlere og er således aktiv inden for detailsalg af lastbiler og reservedele i relation til nye og brugte lastbiler af mærkerne Volvo og Renault i Danmark, samt service og reparation af busser af mærket Volvo. Titan Lastvogne ejer og driver fire forretninger beliggende i hhv. Karlslunde, Nr. Alslev, Ringsted og Holbæk. Herudover har Titan Lastvogne aktiviteter vedrørende udleje af lastbiler.

Styrelsen opfordrer alle interesserede til at komme med eventuelle bemærkninger til fusionen senest den 23. juni 2021 kl. 12.

Bemærkninger sendes til:

Konkurrence-og Forbrugerstyrelsen
Carl Jacobsens Vej 35
2500 Valby

E-mail: kfst@kfst.dk

Mrk.: Fusion Volvo/Titan

Yderligere oplysninger om fusionen kan fås hos specialkonsulent Stine Sigsgaard Nielsen, tlf. 4171 5262 eller e-mail ssn@kfst.dk.

Notifikationer om fusioner, vejledninger og andet konkurrencestof

Når du abonnerer på denne mail, modtager du løbende nyt om fusionsanmeldelser og -godkendelser, vejledninger mv. Det er for dig, der arbejder professionelt inden for området.