Øvrige nyheder

Forenklet anmeldelse af Autohuset Vestergaards erhvervelse af aktiver i Unicars A/S

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har modtaget et udkast til en anmeldelse af Autohuset Vestergaards erhvervelse af Unicars A/S’ aktiviteter i forhold til bilmærket Opel og relaterede aktiver fra afdelingerne i Hillerød og Birkerød.

Transaktionen udgør efter parternes vurdering en fusion omfattet af konkurrencelovens bestemmelser om fusionskontrol, hvilket betyder, at fusionen ikke må gennemføres, før enten Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen eller Konkurrencerådet har godkendt den.

Udkastet til anmeldelse af fusionen lægger op til en forenklet anmeldelse. Styrelsen har endnu ikke taget stilling til, om fusionen opfylder betingelserne for at blive behandlet efter den forenklede procedure.

Autohuset Vestergaard er primært aktiv inden for køb, salg, udlejning, leasing og service af nye og brugte personbiler, varevogne, busser og lastbiler af mærket Volvo. Hertil kommer øvrige aktiviteter i form af opbygning af lastbiler, samt salg og opbygning af handicapbusser/biler og service til lystbåde. Salg og autoriseret service udføres af følgende bilmærker: Volvo, Renault, Dacia, Ford, Kia, Mazda, Fiat, Alfa Romeo, Nissan, Jeep og Peugeot, samt autoriseret service af BMW personbiler og Daf lastbiler. Autohuset Vestergaard drives fra 11 forretninger i byerne Horsens, Vejle, Fredericia, Kolding, Odense, Svendborg, Birkerød, Nærum og Hillerød.

Unicars afdelinger i Birkerød og Hillerød er aktive inden for detailsalg af fabriksnye og brugte biler, samt reparation og service af biler af mærket Opel og Toyota. Service vedrørende Toyota sker alene i Birkerød og overdrages ikke i transaktionen.

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen opfordrer alle interesserede til at komme med eventuelle bemærkninger til fusionen senest den 5. august 2019 kl. 12.

Bemærkninger sendes til:

Konkurrence-og Forbrugerstyrelsen
Carl Jacobsens Vej 35
2500 Valby

E-mail kfst@kfst.dk

Mrk.: Fusion Vestergaard/Unicars

Yderligere oplysninger om fusionen kan fås hos fuldmægtig Kim Svendsen, tlf. 41715157 eller e-mail ksv@kfst.dk.

Notifikationer om fusioner, vejledninger og andet konkurrencestof

Når du abonnerer på denne mail, modtager du løbende nyt om fusionsanmeldelser og -godkendelser, vejledninger mv. Det er for dig, der arbejder professionelt inden for området.