Øvrige nyheder

Almindelig anmeldelse af Orkla Foods Danmark A/S' erhvervelse af 90% af aktierne i Easyfood A/S

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har modtaget et udkast til anmeldelse af en fusion mellem Orkla Foods Danmark A/S og Easyfood A/S.

Transaktionen udgør efter parternes vurdering en fusion omfattet af konkurrencelovens bestemmelser om fusionskontrol, hvilket betyder, at fusionen ikke må gennemføres, før enten Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen eller Konkurrencerådet har godkendt den.

Transaktionen indebærer, at Orkla Foods Danmark A/S erhverver 90 pct. af aktierne og tilhørende stemmerettigheder i Easyfood A/S.

Orkla Foods Danmark A/S er et helejet datterselskab af Orkla ASA. Orkla Foods Danmark A/S er en del af Orkla koncernen, som er producent og leverandør af en række mærkevareprodukter og konceptløsninger, herunder drikke- og fødevarer, til dagligvarehandlen, food service, specialhandlen, apoteker og bagerimarkedet primært i Norden og Baltikum og udvalgte markeder i Central- og Østeuropa og Indien. Orkla-koncernen består blandt andet af Odense Marcipan A/S, Credin A/S, CBP A/S og Dragsbæk A/S.

Easyfood A/S er producent af brødbaserede convenience-produkter, som primært sælges til kiosker, cafeer, benzinstationer o.lign. samt butiksbagerier (in-house bagerier/brødskabe i dagligvarebutikker), i form af delvist eller helt forbagte brød og kager i kategorierne "bake-off", "tø op og server" samt "tø op og server og varm op", (såkaldte "out of home" fødevarer). Easyfood har desuden salg til større food service-aktører (fødevare- og cateringgrossister) og i mindre grad til industrielle virksomheder.

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen opfordrer alle interesserede til at komme med eventuelle bemærkninger til fusionen senest den 12. marts 2019 kl. 12.

Bemærkninger sendes til:

Konkurrence-og Forbrugerstyrelsen
Carl Jacobsens Vej 35
2500 Valby

E-mail kfst@kfst.dk

Mrk.: Fusion - Orkla Foods Danmark/Easyfood

Yderligere oplysninger om fusionen kan fås hos specialkonsulent Mai Enø Andersen, e-mail mea@kfst.dk eller tlf. nr.: 41 71 51 94.

Notifikationer om fusioner, vejledninger og andet konkurrencestof

Når du abonnerer på denne mail, modtager du løbende nyt om fusionsanmeldelser og -godkendelser, vejledninger mv. Det er for dig, der arbejder professionelt inden for området.