Gebyrer ved ikke-fysisk handel

 

Det gælder blandet andet. ved transaktioner ved handel på nettet.

 

 Korttype Hvad må indløser tage af forretningen i gebyr? Hvad må forretningen tage af forbrugeren i gebyr
Dankort og Visa/Dankort med chip
(debetkort)
Gebyret skal være i overensstemmelse med betalingstjenestelovens § 79 [1] Gebyret må ikke være højere end det gebyr, som forretningen selv betaler til sin indløser.
Dansk udstedte international kort
Visa Electron 
Eurocard/MasterCard

 

Gebyret skal være i overensstemmelse med betalingstjenestelovens § 79 [1]

 

 

Gebyret må ikke være højere end det gebyr, som forretningen selv betaler til sin indløser.
Udenlandsk udstedte internationale kort Gebyret skal være i overensstemmelse med betalingstjenestelovens § 79 [1] Gebyret må ikke være højere end det gebyr, som forretningen selv betaler til sin indløser.

Ikke-fysisk handel omfatter ligeledes brugen af betalingskort i selvbetjente betalingsautomater. Det er bl.a. betaling ved Øresund og Storebælt, trafikselskabernes og benzinselskabernes automater. Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen følger udviklingen i gebyrstørrelserne og griber ind, hvis forretninger eller indløsere opkræver for høje gebyrer.

 

[1] I henhold til bekg. nr. 1411 af 28. december 2011 skal indløsere af dansk eller udenlandsk udstedte internationale betalingsinstrumenter på tydelig måde offentliggøre de maksimale gebyrer, der er forbundet med gennemførelsen af en betalingstransaktion ved brug af de pågældende betalingsinstrumenter. Dette kan fx være på indløsernes hjemmeside.