Offentlig konkurrence

 

Her på siderne om Offentlig konkurrence finder du indhold om udbudsreglerne under Udbud. Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen udfører det lovforberedende arbejde på det udbudsretlige område og udarbejder b.la. vejledninger om udbudsreglerne. Brug Få svar om udbud, hvis du søger svar på et spørgsmål om udbud - vi har 292 svar klar. Styrelsen udarbejder også løbende analyser af offentlig-privat samarbejde (OPS). Indhold om offentlig-private partnerskaber (OPP) finder du under Offentlig-privat samarbejde.

NYHEDER

Ny guide: Opdel kontrakten - eller forklar

21. juni 2018

Når du planlægger et udbud, skal du vurdere, om det er hensigtsmæssigt at opdele en kontrakt i delkontrakter, så det bliver nemmere for små og mellemstore virksomheder at deltage i konkurrencen om offentlige kontrakter.

Krav fra 1. juli 2018: Kun elektroniske udbud

14. juni 2018

Alle ordregivende myndigheder skal fra den 1. juli 2018 gennemføre udbud elektronisk. I praksis betyder det, at al kommunikation under en udbudsprocedure skal ske elektronisk, fx gennem et udbudssystem.

Erhvervsministeren: Partnerskaber skal fremme ny udbudskultur med færre omkostninger

14. juni 2018

En ændret udbudskultur og -adfærd hos både offentlige myndigheder og private virksomheder er en nødvendighed for at sænke omkostninger i offentlige udbud.

Regeringens udspil får betydning for udbudsarbejdet

16. maj 2018

Regeringen har netop offentliggjort sit udspil om konkurrenceudsættelse. Udspillet får betydning for Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens arbejde på udbudsområdet de kommende år.

VEJLEDNINGER & ANALYSER

Se oversigten med udgivelser fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen om udbudsloven og offentlig konkurrence.

Danmarkskortet

Konkurrence i kommunerne

Danmarkskortet viser, hvor mange udbudsmulige opgaver kommunerne samlet set konkurrenceudsætter.

Tilmeld dig nyhedsbrevet: Nyt om udbud

VIL DU HOLDE DIG OPDATERET?

I nyhedsbrevet orienterer styrelsen løbende om de nyeste vejledninger, udbudsregler, arrangementer om udbud og andre nyheder om udbud og indkøb.