Lyt dig til viden om Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens lydunivers kan blive din nye vej til viden i en travl hverdag. Hvis du har svært ved at finde tiden til at læse dig til viden, så kan du nu lytte dig til den, mens du laver helt andre ting.  

I Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens første podcasts fortæller vi om velfungerende markeder, om hvorfor god konkurrence er vigtig, og om udviklingen i forbrugerpolitik. Det er planen, at der hen ad vejen kommer flere fortællinger om endnu flere af de områder, som Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen arbejder med. Lotte Holmstrup er vært.

Du kan enten lytte til vores podcasts via linkene herunder. Eller du kan tage afsnittet med dig på din mobil eller tablet og lytte til det, når det passer dig.

Download det her som MP3-fil, eller find det via den app til IOS eller Android, som du normalt henter dine podcasts fra.

Lyt til vores podcasts her:

9. Konkurrencelov - hvad må du?

Kan man være for lille til at bryde konkurrenceloven? NEJ! Kan en kort snak om priser med konkurrenten være et kartel? JA! Kan man komme i fængsel for at deltage i et kartel? JA. Hør vicedirektør Bitten Thorgaard Sørensen fortælle mere om konkurrenceloven.

Udgivet 13. juli 2018

Lyt til afsnittet 

8. Konkurrence i internationalt perspektiv

I den ottende podcast er EU-kommissær Margrethe Vestager gæst. Hun svarer på en række spørgsmål fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens kontorchefer om konkurrence i internationalt perspektiv.

Udgivet 5. juli 2018

Lyt til afsnittet 

7. Liberalisering - konkurrencebegrænsende regulerings betydning for markederne

I den syvende podcast er unødigt konkurrencebegrænsende regulering i fokus. Vicedirektør Jacob Schaumburg-Müller giver eksempler på markeder, hvor liberalisering har haft en positiv effekt.

Udgivet 30. januar 2018

Lyt til afsnittet 

6. Realkreditanalysen - vi gennemgår den store analyse, så du hurtigt kan få et overblik

Har du ikke nået at sætte dig ind i Konkurrencerådets anbefalinger om realkreditmarkedet? Hør podcasten, hvor vi gennemgår de vigtigste pointer fra analysen.

Udgivet 5. september 2017

Lyt til afsnittet

5. Nudging - hvordan bruger vi adfærdsøkonomi i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen

I den femte podcast fortæller vi om de erfaringer, vi gør ved at udbygge og afprøve nye arbejdsmetoder.  Adfærdsøkonomi eller nudging er en vigtig del af vores analysearbejde, i dag, men hvad er nudging for noget? Vores eksperter Andreas Maaløe og Laurits Rohden Skov er gæster.

Udgivet 17. august 2017

Lyt til afsnittet

4. Karteller - hvad gør vi i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen

I den fjerde podcast handler det om karteller, der er et af de helt centrale emner for Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen. Kontorchef i Center for Efterforskning igennem 10 år, Peter Langkjær, er gæst.

Udgivet 6. april 2017

Lyt til afsnittet

3. Aktive forbrugere - før, nu og i fremtiden

I den tredje podcast fortæller vicedirektør i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, Niels Beier, om forbrugerpolitik, om hvordan den har udviklet sig gennem årene, og om hvordan vi arbejder for aktive forbrugere, der kan begå sig let og trygt på markederne.

Udgivet 24. januar 2017

Lyt til afsnittet

2. Konkurrence, vækst og velstand

Formand for Konkurrencerådet, professor i økonomi ved Københavns Universitet, Christian Schultz, er gæst. Han fortæller, hvorfor konkurrence er vigtig, og hvilken rolle konkurrenceloven spiller i Danmark.

Udgivet 26. oktober 2016

Lyt til afsnittet

1. Velfungerende markeder

Jakob Hald, direktør i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, fortæller, hvad velfungerende markeder er, og hvorfor de er vigtige for både virksomheder og forbrugere. Jakob Hald kommer også ind på, hvordan den skarpe teknologiske udvikling udfordrer de mere traditionelle markeder på godt og ondt.

Udgivet 26. oktober 2016

Lyt til afsnittet 
Sidst opdateret:   24. januar 2017